pondělí 9. června 2008

Marimex a jakoMarimex?

Při dnešním zkoumání venkovních bazénů a nabídky internetových prodejců jsem narazil na jednu zajímavost. Ke známé značce Marimex, která po několik let dováží venkovní bazény a zásobuje náš trh bazény Tampa, Orlando apod. přibyla konkurence, která kopíruje jejich styl a typ bazénů.

Tato konkurence prodává výrobky pod značkou TV Products a u bazénu také uvádí obchodní název. Cožpak Marimex nemá tento název patentovaný? To bych se divil, že by z této tahanice o název či typ výrobku nebyl nějaký průšvih. Věřím tomu, že kdyby firma TVPr. nenasadila podobné produkty, pod stejným názvem a o něco levněji problém by asi nevznikl. Je až s podivem, že takové aktivity mohou probíhat a to ve všech oborech neý jsou venkovní bazény. Dle mého názoru by měli existovat zákony na ochranu know how a aby parazitující firmy využívali inteligenci a důvtip jiných ke svému obohacování.

Situaci ohledně výrobků firmy Marimex a TV Products budu sledovat i nadále a budu vás o vývoji informovat prostřednictvím webu venkovní bazény.

pro zobrazení samostatného loga Marimex klikněte na obrázek

Žádné komentáře: