pátek 6. června 2008

Jaké typy venkovních bazénu jsou na našem trhu?

U rodinných domečků, na chatách nebo chalupách si mnozí z nás již pořídili venkovní bazény. Rozlišujeme několik typů venkovních bazénů. První kategorií jsou bazény zapuštěné do země. Pro realizace projektu venkovního bazénu zapuštěného do země musíte počítat s dostatečným prostorem, s realizací výkopu, přívodu elektriky a vody a ve většině případů i se zastřešením a vytápěním vody.


Další variantou, která je výrazně levnější jsou bazény nadzemní. Nadzemní bazény jsou v dnešní velmi populární díky své jednoduché smontovatelnosti a opětovné demontáži. Bazény nadzemní také nepožadují velký prostor pro umístění na zahradu a je možné ho dle potřeby posunout tak, aby ustoupil našim pěstitelským či stavebním aktivitám. Nadzemní bazény se vyrábějí v podobě nafukovacích bazénů - příkladem takového typu jsou bazény tampa, další možností jsou bazény s pevnou konstrukcí, které jsou zastoupeny například bazény Orlando.


Mezi bazény můžeme zařadit i vířivé vany, které v rozích domečků či zahrad již našli své místo. Jarní probublávaní v takové vaně může být velmi romantickou chvilkou pro celou rodinu.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Podobnou vanu jsem videl na Prime v poradu Vyvojeni :-)

Anonymní řekl(a)...

Ta vířivá vana byla i v BIG BROTHER :-) takže nejen Prima ale i NOVA!